Skip to content Skip to footer

EE / EFT

EE / EFT

EE staat voor Emotioneel Evenwicht, EFT voor Emotional Freedom Techniques. Ze zijn gebaseerd op de oeroude kennis van de energiebanen (meridianen).

Er zijn verschillende acupunctuurpunten binnen deze meridianen waar mee gewerkt wordt. Het is een zeer effectieve, simpele therapie die gemakkelijk aan te leren is. Ik kies er vaak voor om een EE / EFT overzicht specifiek voor de cliënt te maken, op basis van de hulpvraag, zodat het ook thuis uitgevoerd kan worden.

Het werkt zeer ontspannend!

‘’De punten die ik dagelijks masseer zijn echt een momentje voor mezelf. Tessa heeft doorgegeven welke drukpunten voor mij het beste werken en het voelt echt goed. De gevoelige drukpunten maken snel plaats voor ontspanning. Na de oefening ben ik relaxed en voel ik me goed en zit ik beter in mijn vel.’’

Het geeft ook positieve effect op emoties, het denken, het handelen en het lichaam. Je energieniveau wordt verhoogd en je ervaart meer innerlijke kracht in het dagelijks leven. Ook het afweersysteem gaat beter werken, waardoor het lichaam uit zichzelf beter kan functioneren en klachten de kans krijgen om te verdwijnen.

Ook voor kinderen is deze methode fijn om in te zetten! Vaak doen kinderen dit zelf al onbewust. Bijvoorbeeld een kind wat duimt en daarmee een meridiaan stimuleert.