Skip to content Skip to footer

(Familie) opstelling

(Familie) opstelling

Zorgt direct voor opheldering en heling.

Bij een (familie) opstelling ga je ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt.

Je eigen familie is een systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving. Zeker HSP-ers kunnen herkenning vinden bij een opstelling.

In de praktijk werk ik als hsp coach ook met andere opstellingen, zoals een opstelling met een persoonlijk thema wat precies past in het proces waar je je bevindt. Denk aan bijvoorbeeld een opstelling met je wensen helder maken en het zichtbaar maken van je angst en hoe je je er toe verhoudt.

Alle opstellingen zijn tafelopstellingen waarbij we samen in ontspannen sfeer bekijken wat zichtbaar mag worden.

Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen.

Met een (familie) opstelling wordt vaak snel duidelijk wat de kern is en waarom. Het werkt energetisch door en zorgt voor beweging in je proces.

In de praktijk maak ik gebruik van tafelopstellingen met o.a. houten (grapat) poppetjes.

Hoe werkt een (familie) opstelling?

Door zichtbaar te maken waar het precies om gaat wordt de kern helder. Je pakt op gevoel een houten poppetje of iets anders uit de praktijk wat voor jou deze rol representeert. Vertrouw erop dat dit klopt. Gaandeweg coach ik je, zodat het onbewuste duidelijk zichtbaar wordt.

Wellicht had je niet door dat jouw gekozen poppetje een stuk kleiner is dan de rest? Of merk je dat het moeilijk is om iemand aan te kijken? Iedere (familie) opstelling is uniek.

Naast de originele familie opstelling, geef ik opstellingen met een eigen thema:

  • Jij en je wens
  • Jij en je angst
  • Jij en innerlijk kind
  • Jij en je dier

    En ga zo maar door... Dit zorgt dat een (familie) opstelling zo prettig is tijdens een consult.

  • Maak een afspraak voor een consult bij mij.
    familie opstelling