Skip to content Skip to footer

‘’Wat wil jouw klacht jou vertellen’’?

Verschillende reacties op deze vraag hebben de revue al gepasseerd. Van ‘’Geen idee’’ naar ‘’Interessant!’’ tot ‘’Hoezo? Ik zit er niet op te wachten’’.

Ieder van ons is gevormd door het verleden. Door ouders, familie, vrienden, gebeurtenissen en situaties. Het kan zelfs nog verder terug in de ‘’tijd’’ gaan, de zwangerschap, de concepten en  preconceptie.

Gaandeweg ontstaan overtuigingen, misschien omdat je ze al met de paplepel ingegoten hebt gekregen: ‘’Ik kan er niets aan veranderen’’ bijvoorbeeld. Ook saboterende mechanismen doen hun duit in het zakje: ‘’Doe dat maar niet, want dan kan je niet, dat heb je de vorige keer toch al ervaren’’. Op latere leeftijd kom je in situaties terecht waar je kansen krijgt, maar deze niet durft te nemen.

Je leest het al, het draagt niet bij aan een gelukkig leven of aan groei. Sterker nog.. het verstoort je balans, waardoor je op den duur klachten kunt gaan ervaren.

Je krijgt emotionele symptomen, je bent niet happy en soms ook bang voor de toekomst. De Nier in het water-element verliest zijn glans, omdat deze emoties op de Nier blijven plakken en het belemmeren.

De vicieuze cirkel wordt niet doorbroken en ‘’het vat’’ loopt steeds verder vol, totdat het overstroomt.

De klachten worden zichtbaar zoals bij het puntje van de ijsberg. Dat kan jaren duren.

Met N.E.I. therapie kijk je naar wat de oorzaak is van de klachten, de hulpvraag. Om vervolgens te zorgen dat wat in het verleden niet gezien werd, nu wel gezien en erkent wordt. Hierdoor bewegen de emoties van vroeger (oorzaak) uit het lichaam en ben je in staat om de klachten los te laten.

Andere behandelmethodes kunnen uiteraard ook ingezet worden om klachten te verlichten.