Skip to content Skip to footer

Vaak krijg ik de vraag of ik naast holistisch therapeut ook écht coach. Om kracht toe te voegen aan het coachen wijd ik er een artikel aan.

Als ervaren coach luister ik naar jouw woorden en kijk ik naar je subtiele gedragingen. Wat mij opvalt tussen de zinnen door zal ik met je delen. Voor bewustwording, maar ook om patronen te doorbreken.

Mijn gevoeligheid (HSP) is hierbij een waardevolle kwaliteit, ik kijk en luister niet alleen, maar ik vóel ook mee, en goed ook mag ik na jaren wel zeggen. Soms ben je er niet eens bewust van dat iets spanning geeft, of verdriet doet. Aan mij de taak om uit te leggen dat het misschien wel belangrijker voor je is dan je denkt. Vaak komen de emoties vanuit het onderbewustzijn vanzelf op. En dat is iets moois, het heelt. Een traantje wegpinken is oké, je mag je veilig voelen om te delen. Graag zelfs.

HSP coach

Naast bewustwording is het holistische stuk voor mij belangrijk als coach. Vertel je mij dat je weinig tijd voor jezelf hebt, omdat je het prettig vindt om vooruit te plannen, waardoor er geen moment meer over is voor jezelf? En weet je niet hoe je daarmee om kan gaan? 

Wat maakt dat je plannen zo prettig vindt? Wat haal je er voor jezelf uit? Wat ervaar je dan als je alleen bent? Ben je ergens bang voor? Een bepaald gevoel? Kun je dit specifieker maken? Het komt vrij vaak voor dat dit het spirituele deel is waar clienten vrees voor hebben. Want, betekent dit dat ik minder tijd ga hebben voor mijn ”moetjes”? En wat kan ik verwachten?” hoor ik de client zeggen. 

Het plannen zorgt ook voor een vol hoofd en onrust, het slapen lukt ook niet meer zo goed. Met coachende tips, en een mooie oefening gaat het snel wat beter.

 

NLP

NEI coach met krachtige  NLP technieken

Als holistische coach houd je rekening met vooronderstellingen, zorg je voor Fair Witness, zet ik posities in via het werkmodel, het maken van rapport en zorg ik dat ik volledig neutraal en in hoge frequentie coach. Dit laatste zorgt dat je in energie opgelift wordt, wat uiteraard een positieve werking heeft. Wat ik regelmatig inzet zijn jouw ”waarden” en gaan we daar naar opzoek. Wat zijn jouw overtuigingen en sta je daar volledig achter? Of zijn ze misschien overgenomen door vader of moeder, of uit een oud patroon ontstaan?

Coachend ontdekken we jouw kwaliteiten (het kwadrant van Daniel Ofman), valkuilen, uitdagingen en allergieen. En wat geloof je over jezelf? Wat is waar?

Aan de slag met je oude ik en vernieuw jezelf!

Als je de stap zet om met jezelf aan ”de slag” te gaan en je kiest voor een proces bij mij, dan kun je het volgende verwachten: 

 • Een eerlijke coach met compassie
 • Een rustige coach met levensenergie
 • Toegewijd en vertrouwelijk
 • Volledig afgestemd op jou
 • Ik coach op master niveau (gedipl.) 

Je past bij mij als holistisch coach als je gecommiteert bent aan het proces wat je gaat starten. Je weet dat het tijd kost om te groeien als mens. Je hebt een open blik of staat er voor open om nieuwe inzichten te verkrijgen. Je zegt ”ja” tegen positieve verandering. Natuurlijk, iedereen heeft overtuigingen, kan spanning ervaren om iets nieuws te doen, maar, durf er voor te gaan, dan toon je moed en ben je van harte welkom!

Wat maakt coaching holistisch?

Als ik coach houd ik rekening met alles. Niet enkel met het mentale of emotionele stuk, maar ook met het fysieke en spirituele. Coaching geeft beweging in je leven, dat kan dus overal in te vinden zijn.

 

HSP en het niveau van spiritualiteit

Laten we één niveau bekijken. Als hooggevoelige ervaar je indrukken intenser. Vaak is er sprake van helderzien, helderhoren, heldervoelen of ruik je ineens een bekende geur als je ergens loopt. Het kan allemaal.

Daarom vind ik het belangrijk om dit deel mee te nemen bij coaching. Het is een onderdeel in ons leven en het kan je zoveel verrijken.

Voorbeelden van het onderzoeken van jouw spiritualiteit:

 • Wat zijn jouw HSP kwaliteiten?
 • Wat is jouw missie?
 • Wat wil je manifesteren?
 • Ben je bewust van jouw licht?
 • Hoe grond je? Wat past bij jou?
 • Hoe veranker je je kracht?
 • Ervaar je veilige ruimte.
 • Hoe maak je contact met jouw engelen of gidsen?
 • En hoe houdt je je licht bij je?

Verdieping met emotionele, mentale, fysieke en spirituele coaching.

Bij mij in Nijmegen ben je van harte welkom. Ontvang naast onze afspraak, hsp oefeningen en adviezen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak een afspraak! Tot binnenkort. 

Bij Jolanda Vleugel in Groesbeek kun je de opleiding volgen voor NEI coach en NEI master.