Skip to content Skip to footer

Holistisch consult bij Praktijk Theresia

Holistisch coaching, therapie en meer bij mijn Praktijk in Nijmegen. Hoe ziet een consult er uit? Wat kun je verwachten. Is het een praat-sessie, omdat het over emoties gaat? Of krijg je handvatten, zodat je zelf aan de slag kan gaan? In deze blog kun je in grote lijnen lezen hoe een sessie verloopt.

Intakeformulier

Vooraf vul je een intakeformulier in, zodat voor mij helder is waarvoor je langskomt. Het is een uitgebreide intakelijst, omdat ik holistisch werk. Alle vragen hebben betrekking op mijn ziens- en werkwijze. Holistisch betekent allesomvattend. ”Werken” aan alle niveaus, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

De afspraak bij Praktijk Theresia

We beginnen iedere afspraak met hoe het met jou gaat. Dat mag in het kort verteld worden, en soms is het fijn om het even allemaal te uiten, want dat lucht op. We nemen het intakeformulier door en we starten direct daarna.

Focus
Waar focussen we op? Soms is de klacht niet makkelijk te verwoorden of zijn er meer hulpvragen. Dan is het handig om te weten waar het echt om draait en wat prioriteit heeft. Zo gaan we aan de slag aan wat voor jou het meest belangrijk is. Het komt voor dat klachten direct met elkaar te maken hebben, dan werken we aan al deze klachten in één keer. Dat kan!

Behandelplan
Het behandelplan stel ik op op basis van de 5 elementen. De 5 elementenleer past perfect binnen holistisch coachen, omdat het, voor mij, alles meeneemt. Op alle vlakken check ik of alles in balans is. Dat doe ik per element, maar ook op alle niveaus. Het fysieke, het mentale, het emotionele en het spirituele. Ik test met de biotensor uit bij welk element een verstoring zit. Hierbij is je hulpvraag leidend.

NEI elementen

Hierboven het 5 elementenmodel van het opleidingsinstituut van Jolanda Vleugel.

Een voorbeeld uit de praktijk:
De hulpvraag is ”onrust”. Ik meet uit dat element Aarde & Metaal & Water uit balans zijn. Globaal wijst het uit dat het lastig is om te kunnen ontspannen, omdat men vast blijft houden en niet verder komt.

Wanneer je los kan laten, zorgt dit voor rust in het hoofd, dus dat is belangrijk. Piekeren en angstige gevoelens komen regelmatig voor. Daarbij heeft men last van de huid, hoest hij/zij al een tijd en de blaasontsteking blijft maar terugkomen. Schoorvoetend gaf degene aan dat hij/zij eigenlijk ook is uitgeblust..

Wat past het beste bij jou?
We richten ons op de elementen en bekijken wat er nodig is om balans te brengen. Dit kan in de praktijk in Nijmegen of op afstand. Er zijn diverse methoden beschikbaar. Ik meet uit welke het meest effectief is. Of mijn intuïtie geeft aan wat je op dat moment het beste kan inzetten. Dat kan ”maatwerk” zijn. Ik kijk dus heel specifiek naar wat het beste bij je past. Ook dat is holistisch werken.

Holistisch coaching – wat ik kan inzetten in de praktijk:


– Werken aan onverwerkte en onbewuste emoties, zodat losgelaten kan worden;
– Chakra’s optimalisatie, zodat energie kan stromen;
– Loslaten van invloeden uit generaties, want het kan zeer verzwakkend werken;
– Uitmeten van overgevoeligheden (HSP, maar ook voedsel etc) en balans brengen;
– Oefening, zodat energieblokkades opgeheven worden;
– Het teruggeven van basisbehoeften aan jezelf, zodat er heling plaatsvindt;
– Het in balans brengen van hormonen, zodat fysieke gesteldheid verbeterd;
– Loslaten van geboortepatronen, zodat je uit je comfortzone komt;
– Uitmeten van bacteriën, virussen, schimmels en ruimte geven, zodat los te laten;
– Karmische verbindingen, met andere woorden, in het ”hier en nu” gaan leven;
– Zielsmissie bewustmaking, zodat je weet wat je ”hier komt doen/ervaren”;
– Werken aan wervelblokkades, want er kunnen blokkades aanwezig zijn;
– Loslaten van overgenomen emoties van anderen, zodat je weer in je kracht komt;
– Het terugnemen van weggegeven energie, want het kost je anders energie.
– Draineren van toxines, omdat toxines je verzwakken.
– En meer.

Er is dus veel mogelijk.

Mijn rol is o.a. het uitmeten van de oorzaak van jouw hulpvraag en het in gang zetten van het loslaten van ballast met integratiemogelijkheden, het bieden van ontspanning, heling en oefeningen. Als cliënt werk je samen met mij en bespreken we de emoties of gebeurtenissen welke uit de metingen komen, je bent bewust bezig met jezelf. Verder is het voor een cliënt een vriendelijk en mild consult. Ze vinden de werkwijze binnen de praktijk interessant, bijzonder en prettig.

Na een consult

Een holistisch consult zal altijd beweging brengen in je systeem. Hoe je daar op reageert is per persoon verschillend. De één krijgt meer energie, merkt direct verbetering en voelt zich ”lichter”. De ander kan meer ontspannen en voelt dat het allemaal wat makkelijker gaat, echter kun je ook vermoeider zijn en even rust nodig hebben. De vermoeidheid is meestal na een goede nachtrust verdwenen.

Mocht je moe blijven, of er speelt wat anders, dan kun je gerust een e-mail sturen of een WhatsApp bericht achterlaten. Ik kan tips en oefeningen geven, ook op afstand kan ik wat voor je doen, wanneer nodig. Daarnaast ben ik ook gewoon benieuwd hoe het gaat na een paar dagen.

In verband met COVID-19 en de maatregelen vinden consulten tijdelijk plaats in de spreekruimte.

Praktische informatie

Een consult duurt 90 minuten. Na ongeveer 3 tot 6 weken volgt een nieuwe afspraak. Er zijn gemiddeld 3 tot 6 consulten nodig voordat de meeste hulpvragen (sterk) verminderd of verdwenen zijn. Consulten worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Hopelijk heeft deze blog je goed geïnformeerd over hoe een consult bij mij in de praktijk verloopt en heeft het informatie gegeven over holistisch coachen. Tot ziens!