Skip to content Skip to footer

Vaak zijn hulpvragen niet met één sessie verholpen. Als ik naar mezelf kijk, na jaren van persoonlijke ontwikkeling, ben ik het met het cliché eens. Je blijft leren en groeien in het leven, zeker als HSP. Achteraf gezien pakte ik het voor mezelf al holistisch aan. Dit, terwijl de term ”holisme” nog niet eens echt bekend was. Niet zoals nu in ieder geval. Door mijn eigen hulpvragen uit het verleden ben ik bij verschillende behandelaars geweest in Nijmegen en omstreken. En ze hebben allemaal hun steentje bijgedragen aan hoe het nu met mij gaat, namelijk (over het algemeen) beter dan ooit! Van moeheid naar energiek, de gehele dag. Van piekeren naar rustige en heldere gedachten, van fysieke klachten naar een sterk lichaam. Spiritueel en energetisch een enorme groei meegemaakt tot op heden.

HSP – hooggevoelig – hoogsensitief

Als HSP komt het namelijk regelmatig voor dat er zoveel lagen zijn bijgevoegd aan je werkelijke ”ik”. Als kind weet je vaak niet beter, de jongere-periode is lang niet altijd makkelijk, en als volwassenen kun je nog een tijdje door gaan totdat je voelt dat het zo niet langer kan. En al die tijd kun je het gevoel hebben dat je worstelt met je eigen grenzen, met emoties die je overneemt van anderen, voel je allerlei, zodat je je ondergesneeuwd voelt, zit je hoofd vol van alle indrukken etc. (Dat hóeft natuurlijk niet, laten we het ook positief houden).

Om al deze lagen als HSP los te laten is er meer nodig dan 2 uurtjes ”werken”. Er is namelijk ook een pauze nodig om het te verwerken wat is losgelaten. Na zo’n 3 weken gaan we weer verder totdat de elementen weer in balans zijn. Meestal zitten er 6 tot 8 sessies tussen bij meerdere hulpvragen.

HSP tips

Je kunt deze lagen zien als andere kleuren. Ben jij zelf helder wit van kleur? Dan kun je je voorstellen dat al die andere kleuren jouw wit vermengen. Misschien lukt het je zelf wel om met dit voorbeeld aan de slag te gaan en te visualiseren dat je de kleuren van je afschud die niet van jouw zijn?

Nog een tip is om het te zien als puzzel. Iedereen heeft zijn of haar eigen levenspuzzel om te maken. Stel je voor dat jij puzzelstukjes overneemt om de ander te ondersteunen, dan kan de ander zijn of haar puzzel niet maken en jij hebt zelfs een paar puzzelstukjes over! Geef de puzzelstukjes weer aan de ander terug. Dat is oké!

Het HSP traject en training heb ik zelf ingericht om het beste uit de sessies te halen. Daarnaast kun je zelf ook aan de slag gaan via de online training. Een verdieping op de consulten!

Benieuwd? Stuur mij een berichtje of plan direct een intake.

Lieve groet,
Tessa