Skip to content Skip to footer

In de praktijk werk ik veel met HSP (Hooggevoeligen). De kracht van hooggevoeligheid is voelen wat bij jou past, met je hart de juiste keuze maken, aanvoelen wat je nodig hebt, je intens gelukkig ervaren en een ”weten” dat het wel goed komt, bijvoorbeeld met de aarde. De meeste HSP hebben kwaliteiten op spiritueel niveau.

”High Sensitive Person (HSP) hebben een schat aan kwaliteiten en gave die ontdekt mogen worden. Voor mij staat ”High” voor een stapje meer, op de toppen van je Zijn. Daar kun je werkelijk jezelf zijn.”

Maar wat als je daar (nog) niet bent? En juist klachten ondervindt als hooggevoelige? Dan ga ik uit van een disbalans wat zorgt voor een gevoel dat je juist een berg moet beklimmen, een dagelijkse strijd misschien wel.

Moeiteloos naar de top van je Zijn
Durf je de stap te wagen om moeiteloos naar de top te gaan en lukt het niet alleen? Weet dat er bij mij in de praktijk al jaren HSP komen die hun leven hebben veranderd. Ik weet wat nodig is om jouw belemmeringen, blokkades, piekeren, klein houden, spanning, en áltijd ”aan” staan werkelijk te zien, te omarmen en los te laten. Zelfs bij fysieke klachten huizen er in de kern emoties die niet volledig gezien of ervaren zijn.

HSP vragen en antwoorden
  1. Hoe krijg ik meer rust, want ik blijf piekeren;
  2. Waarom ”scan” ik iedereen altijd maar?
  3. Mijn hoofd voelt vol, maar ik kan niet stoppen met denken

Deze eerste 3 vragen en opmerkingen hebben te maken met een disbalans in lichaam en geest. Staat het denken altijd ”aan” dan is er geen energie meer beschikbaar in de rest van je lijf. Een tip: Zorg dat je steeds vaker even terug gaat naar je hart en verbind je ermee. Van daar uit grond je jezelf en laat je de energie weer stromen. Via een speciale HSP – geleide meditatie leer je om te gronden in licht. Een fijne, veilige en lichte manier van aarden. Via mijn nieuwsbrief kun je inloggen voor deze meditatie en nog veel meer. Schrijf je hier in.

Emoties, gebeurtenissen en situaties uit het verleden zorgen voor patronen, waardoor je blijft denken. Schoon het oude op, zodat je de rust mag gaar ervaren en je dichter bij jezelf blijft, te allen tijden. Maak hier een afspraak met mij.

  1. Hoe geef ik duidelijk mijn grenzen aan zonder er achteraf over na te lopen denken?
  2. Graag wil ik meer tijd voor mezelf en deze goed benutten, heb je tips?
  3. Het lijkt mij fijn als ik leer hoe ik emoties van anderen kan loslaten.

Deze 3 vragen en opmerkingen komen vaak voor bij hooggevoelige clienten. Het thema hier is het aangeven van grenzen en het bewaken en vergroten van je eigen ruimte.

In een consult onderzoeken we wat daar de grondslag van is. We gaan terug naar de oorzaak. Daarnaast is het belangrijk om ook ”voedend” te werk te gaan, want, die ruimte mag steeds meer ingenomen worden. In mijn eerdere artikel vind je meer informatie. In de nieuwsbrief komt dit thema vaker terug met tips, oefeningen en adviezen.

  1. Ik voel me somber, terwijl ik zoveel fijns om mij heen heb?
  2. De hoofdpijn wordt alsmaar erger, kan je hier iets aan doen?
  3. Ik kan zomaar huilen en het blijft maar komen.

Het gaat vooral om emoties, ook bij hoofdpijn. Je hoofd loopt letterlijk over van de spanning, bezorgdheid of stress. Ook bij emoties die overheersend zijn heb je wat nodig om hier over heen te komen. Je bent van harte welkom om te onderzoeken wat je nodig hebt.

Iedereen is welkom, van jong tot ouder. Denk ook aan dieren die van nature gevoelig zijn.