Skip to content Skip to footer

De rol van organen

Alle organen staan met elkaar in verbinding en werken samen volgens de Oosterse geneeswijze. Treedt er bij één orgaan een verstoring op, dan zal dit ook de andere organen treffen.

Het is belangrijk dat deze organen in balans zijn, dan ben je ‘’heel’’.

Een onverwerkte emotie of gebeurtenis kan er voor zorgen dat dit een orgaan treft. Een soort van ‘’klemmetje’’ noem ik het altijd. Teveel klemmetjes zal een orgaan uit balans halen. Zoals te lezen is in mijn artikel zal er een kans bestaan dat dit zelfs een fysieke klacht wordt.

In de uitleg, per orgaan, heb ik in het kort beschreven wat de functie is, welke klachten er op kunnen treden en wanneer dit orgaan het meest actief is, ‘’de orgaanklok’’.

Met mijn behandelingen richt ik me onder andere op het opsporen van onverwerkte emoties, patronen, belemmerende overtuigingen, saboteurs in je systeem en onverwerkte gebeurtenissen. Met het doel, het loslaten van ‘’klemmetjes’’ om onder andere organen weer in balans te brengen.

De orgaanklok
De 12 orgaansystemem (meridianen) zijn opgenomen in de orgaanklok. Ieder orgaan heeft een moment van 2 uur binnen 24 uur dat de energie sterk is en zwak is. Dit moment staat recht tegenover elkaar.

Als voorbeeld: neem de maag. Tussen 07.00 en 09.00 uur is de maag het meest actief. Een goed moment voor een ontbijt. Tegenover, tussen 19.00 uur en 21.00 uur is de maag op zijn zwakst. Daarom is het beter om na het avondeten niets meer te eten.

Button's image