Skip to content Skip to footer

Een thema wat regelmatig terugkomt hier in de praktijk. Je eigen ruimte innemen. Het eerste wat vaak gedacht wordt is, dat doe ik al! Toch nodig ik je graag uit om hier bewust bij stil te staan.

alternatieve therapie

Alternatieve therapie

De praktijk biedt alternatieve therapie als het gaat om ruimte innemen. Via NEI therapie, persoonlijke opstellingen, belemmerende overtuigingen, verstoringen of behoeften die je gemist hebt in jouw basis. We komen regelmatig uit op je eigen grenzen.

Grenzen die je jezelf geeft…

Een voorbeeld is grenzen in mogen genieten. Vaak komen er ”beren op de weg” die dit afzwakken. Grenzen in wat je eigenlijk wil, maar niet zegt. Het kan vervelend zijn wanneer iemand over je grenzen gaat. Wat zegt dat over jou? Wat maakt het je het toe laat?

Zoals je leest kunnen grenzen op verschillende manieren zichtbaar worden. De consequentie is hetzelfde, namelijk dat het een belemmering geeft.

Het is erg helpend wanneer je hier bewust van bent en wanneer je zorgt dat dit niet meer in je onderbewustzijn speelt.

 

Ruimte innemen en grenzen aangeven

Ja, ze hebben direct met elkaar te maken. Een kleine oefening is voor jezelf op te schrijven waarin je ruimte inneemt voor jezelf. Wat gun je jezelf? Komt dit overeen?

En hoe zit het voor jou met je grenzen aangeven? Wanneer doe je dit wel, en wanneer niet? Wat zou je daarin graag veranderen?

Alternatieve therapie helpt om zichtbaar te maken en blokkades los te laten als je er niet uitkomt.

Als je eigen ruimte kan innemen en daarbij dus grenzen kan aangeven, dan creeer je een eigen veld wat veiligheid biedt, rust, ruimte, en kun je daar opladen.

Alternatieve therapie voor jou

Je bent welkom om samen te bekijken hoe jij graag je ruimte inneemt en grenzen aangeeft. Zowel voor jezelf als voor de ander.

In de nieuwsbrieven die ik verstuur staat altijd een waardevolle oefeningen. Ook het geven van grenzen is een mooie oefening die daar uitgebreid beschreven staat. Via de homapagina kun je je onderin inschrijven voor de nieuwsbrief. Kun je niet wachten? Maak een online afspraak, ik zie graag graag verschijnen.